Over ons

You are here:

Het Wijnsalon van Le Soir

Het Wijnsalon van Le Soir is een salon dat de deuren opent voor het grote publiek. Gezellig en familiaal en met de focus op ontdekkingen van wijn en de cultuur errond. Consumenten komen proeven en kopen, of rondstruinen met vrienden en familie, dankzij een gevuld programma van informatieve en ludieke activiteiten die zintuigen en nieuwsgierigheid aanwakkeren. Wijn is een gedeeld plezier, sociale lijm, een cultureel deel van ons onderlinge leven.

VinsSoir

Le Soir is zich bewust van het belang van wijn voor zijn lezers en heeft daarom de website LesVinsduSoir opgericht. De animatie draait rond Eric Boschman en Marc Vanel. Talrijke aftakkingen zijn in ontwikkeling: papieren versie, redactionele bijdragen tweemaal per week bij het dagblad Le Soir, oprichting van een online winkelruimte, driemaandelijkse bijlagen bij het dagblad. Vinogusto tekende een redactioneel partnership met LesVinsduSoir, om een gigantische database van wijnen, wijnmakers en wijnadressen « must haves» aan te leggen voor de lezers van Le Soir.

Het universum VINS bij het dagblad Le Soir wordt ingevuld door Eric Boschman, sommelier met faam, veelgevraagd verslaggever en oenofiele trendsetter. Naast hem staat Marc Vanel, journalist en gespecialiseerd verslaggever over voornamelijk Belgische wijnen. De twee companen kennen elkaar sinds lang en zijn ontegensprekelijk complementair.

Vinogusto

De wijngids Vinogusto helpt consumenten, met behulp van adviezen van amateurs, om de wijn te vinden die hen plezier geeft. In 2007 werd Vinogusto gelanceerd in België. Het richt zich tot wijnconsumenten in heel Europa. Om deze te bereiken, combineert het team van Vinogusto internet, sociale netwerken, videos, reizen naar wijnregios en salons.

Marc Roisin is oprichter en beheerder van Vinogusto en heeft twee passies : wijn en nieuwe technologie die ten dienste staat van wijn in brede betekenis. Als bezield ondernemer vermenigvuldigt hij initiatieven die consumenten het wijnplezier doen ontdekken : de Wine Business Innovation Summit, Vinogusto Média,… een vernieuwend project rond wijn? Marc is de man !

Botanique

De Kruidtuin (Botanique) is het raam op het culturele leven in Wallonië en Brussel. De gedurfde en vooruitziende programmatie doet de culturele Brusselse wereld daveren sinds 1984. Le Soir en de Kruidtuin zijn sinds lang partners en werken regelmatig samen.